måndag 20 december 2010

Julefrid eller julkaos


I år skall vi fira jul hemma hos oss. Det är första gången vi gör det, spännande, kul, lite prestationskrav och supermysigt.

Allt har två sidor
Skulle vårt hem vara med i ett inrednings/Julreportage hade man sett en vacker kungsgran med antika kulor, apelsiner med nejlikor hängande från taklampan, en man som rullade köttbullar, en vovve framför brasan, barnen som tindrar med ögonen mot julklapparna under granen OCH i förgrunden skulle en suddig kvinna i julförkläde skrida förbi med ett fat lime!? (Vad är det med dessa suddiga kvinnor, bärandes på fat som alltid springer omkring framför kameran i inredningsreportage!).

MEN, nu är ju inte vårt hem med i något inredningsreportage. Tur är kanske det för vem hade orkat med att det skulle springa omkring en suddig kvinna med ett fat fullt av lime framför en hela tiden?! ;-)
Hade man gått bakom kamerorna i det där reportaget hade man sett att julbrasan bara var fejk, att vovven låg och pruttade hela tiden, att mannen sprang omkring som en hysterisk 50-tals fru med en dammvippa i handen och stressade upp alla.
Bebis kröp omkring på golvet och spred en inte allt för fröjdefull doft i köket.
Revbenspjällen brändes, brandlarmet gick, i panik rycker jag sönder larmet(för andra gången). Bonussonen är sur för han fått ont i fingrarna av att trycka in nejlikor i apelsinerna.

MEN, granen den står verkligen grön & grann. Mannen blir allt mer lik Ernst (Kirchsteiger) för varje dag som går, OCH Seriöst ladies hur många av er önskar inte att ni hade en egen ”Ernst” där hemma ;-)

Bebis ögon lyser av julstämning, vovven njuter av att alla är samlade Och även om vi ännu ej hunnit installera kaminen så har vi ju dvd´n ”Julbrasa” på repeat

Allt har två sidor, sånt är livet och det gillar jag.
God Jul mina vänner <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar