fredag 11 november 2011

Män är själviska





Fredags irritation


Vad "glad" man blir när man ringer mannen som är bortrest i jobb och får reda på att han sover! (själv har man varit vaken sedan 6.00 imorse med en vild liten kille).
Idag är det fredag och man hoppas liksom att mannen försöker tidigarelägga sina kundbesök så han kommer hem till sin familj tidigare, men inte då.
Mannen har istället senarelagt sina besök eftersom han var ute med kunder igår! Ok, tack för den.

Jag kan nog tala för de flesta kvinnor när jag säger att:
Hade det varit en kvinna som var borta från familjen i jobb, hade hon självklart planerat så hon kom hem tidigare och kunde avlasta mannen & umgås med familjen.

Jag tror överlag att Män är mer själviska än vi kvinnor.



Nu skall jag ta hand om min lille "snoris" som försöker klättra upp på platt-TVn! Han skall i alla fall uppfostras till en "bra kille".






Stadstjej blir Lantlolla via Iphone

1 kommentar:

  1. Läste nåt intressant i Dr Phil boken jag läser (jag vet, jag vet NÖRD!) Han skriver att efter sin erfarenhet av par-terapi så ser han skillnader mellan hur män och kvinnor tänker (om det är genetik eller omgivning är en helt annan diskussion, det ÄR skillnader men varför kan vi lämna åt sidan för tillfället ;)

    Han skriver att t ex ta ut sopporna ser kvinnor som en "kärlekshandling" medan män ser det ur ett praktiskt perspektiv, t ex "Jag hann inte idag - jag gör det imorrn" Medan kvinnan tänker: "Det är obehagligt att bära ut soporna, om han älskade mig skulle han göra det så jag slipper. Om han inte gör det betyder det att han inte bryr sig om min livskvalitet och han därför inte älskar mig"

    Asså jag vet inte, men det låter logiskt. Jag kände igen mig när jag läste ivf. Som när Jon gnäller över att göra en kanna kaffe - och jag gör kanske två, tre om dagen mer om vi har gäster. Då tänker jag att nån annan (jag) måste ju göra det om han inte gör det, så varför tänker han inte så. Att han gör nåt som alla tycker är tråkigt och som tar lite tid och när han gör det så behöver ju ingen annan göra det - med andra ord, för mig är det en kärlekshandling. Hahaha... Men han ser det nog inte alls så.

    Oh well, har inte kommit så långt i boken än att han tar upp vad man ska göra åt det, hur man kan manipulera. Så jag kanske återkommer ;)

    SvaraRadera